Familieopstellingen

Familieopstellingen

Familieopstellingen is een concrete vorm van een systemische groepsessie waarin een specifiek thema kan worden ingebracht. Een thema inbrengen is overigens geen vereiste. De locatie afhankelijk van de groepsgrootte in overleg bespreekbaar. De praktijk in Reeuwijk gebruik ik voor individuele familieopstellingen.

Wanneer is een familieopstelling aan te bevelen?

Als je:

o     vragen hebt op belangrijke (kruis)punten in je leven, zowel persoonlijk als werkgerelateerd;

o     bewust of onbewust bepaalde (terugkerende) patronen hebt die jou stagneren verder te komen en waardoor je levenskracht niet kan stromen, dit uit zich vaak in negatieve gevoelens, een gebrek aan levenslust en je ‘geblokkeerd’ voelen;

o    moeilijk keuzes kunt maken, je doelen lastig of steeds niet behaald en je snel afgeleid wordt;

0    spanningen ervaart tussen jou en andere familieleden en eigenlijk niet goed begrijpt waar deze over gaan.

Maar vooral ook in situaties, waarin er moeilijk antwoorden te vinden zijn, bijvoorbeeld wanneer mensen zijn overleden of wanneer het contact verbroken is, dan bieden familieopstellingen de mogelijkheid heldere en nieuwe inzichte, te verkrijgen. Inzichten en antwoorden die onmogelijk boven water te krijgen zijn met ‘reguliere’ communicatie – dus uitsluitend door een gesprek aan te gaan.

Wat een familieopstelling je oplevert is dat je weer bewuster bent, weer contact krijgt met je diepste motieven en verantwoordelijkheid kunt nemen voor je eigen leven. Zodat je weer vanuit passie, levenskracht en plezier kunt leven. Familieopstellingen helpen je betere relaties te krijgen. Zowel met je familie als andere relaties, dus je zult ook de positieve invloed ervan binnen je loopbaan/werk gaan bemerken.

GEPLANDE FAMILIEOPSTELLING:

Zaterdag 3 maart, 14 april en 12 mei 2018  van 10.00 tot 18.00 uur in Zoetermeer, Edelgasstraat 121. Als je in de Edelgasstraat rijdt, dan ga je bij het bord Vintis en Flynth rechtsaf de Heliumstraat in, halverwege is aan je linkerhand een onderdoorgang naar de binnenplaats, hier ga je in, daarna direct ook naar links, daar parkeren de deur aan de rechterkant is onze ingang.

Kosten deelnemer per persoon, inclusief inbreng van een thema:

o     € 150,00 exclusief 21% BTW, inclusief koffie/thee en lunch

Kosten representant: per persoon:

o     € 75,00 exclusief 21% BTW, inclusief koffie/thee en lunch

Ik nodig je van harte uit om samen met mij en de andere deelnemers een bijzondere dag te maken. Ken je nog andere mensen van wie je denkt dat ze hier waarde aan hebben? Ook zij zijn van harte welkom.

Vrijdag 2 maart 2018 vanaf 10.00 tot 18.00 uur. Locatie: Amsterdam, Gerrit van der Veenstraat 106

Wil je leren kijken door de ogen van je kind?

0    Ervaar je spanning tussen jou en je ex-partner en heeft je kind hier ook last van

0    Voel je je machteloos rondom de scheiding en laat je je vaker dan normaal leiden door emoties?

0    Vind je het moeilijk om aan te geven dat je hulp en steun kunt gebruiken?

0    Heb je moeite met de nieuwe partner van de vader of moeder van je kind?

0    Wil je meer inzicht krijgen in de belevingswereld van je kind rondom de scheiding?

0    Voel je je schuldig of schaam je je voor de scheiding en begrijp je niet waar deze gevoelens vandaan komen?

Als jij uitgeput raakt van het sterker proberen te zijn dan hoe je je werkelijk voelt, en een oplossing zoekt, neem dan even de tijd om verder te lezen.

Soms is de oorzaak echter onduidelijk en wil je heel graag meer helderheid hoe nu verder te gaan. Zoals wanneer je al langere tijd het gevoel hebt dat je op een dood spoor zit en je de behoefte hebt je leven opnieuw betekenis te geven.

Monique van der Weijden organiseert samen met Marsha Pinedo een workshop familieopstellingen voor gescheiden ouders die last hebben van hun pijn en hun angsten rondom de echtscheiding. Mensen die het aandurven de crisis als een nieuwe kans te zien – zodat ze weer tot bloei kunnen komen. Deze workshop helpt om vanuit de pijn, de angst en het verdriet nieuwe deuren te openen, zodat je weer vrij wordt en toegang krijgt tot je kwaliteiten en mogelijkheden.

Familieopstellingen is een concrete vorm van een systemische groepssessie waarin een specifiek thema kan worden ingebracht. Een eigen thema inbrengen is overigens geen vereiste.

Vaak ligt de oorzaak van de problematiek in patronen die binnen de families zijn ontstaan. Deze patronen kunnen dusdanig blokkeren, waardoor de levenskracht binnen de familie als ook individueel niet meer volledig stroomt. Op grond van de informatie uit de opstelling kan de orde zich herstellen, kan degene die buitengesloten is weer worden erkend of kan de balans tussen geven en nemen weer in evenwicht komen. Een familieopstelling brengt je nieuwe inzichten waardoor je na de opstelling je weer kunt richten naar je eigen verlangens.

0     Kosten per deelnemer/volwassene: € 125 euro

0     Kosten voor kinderen vanaf 16 jaar en ouder: € 75,00. Jullie kinderen zijn van harte welkom en ook jullie kunnen je eigen thema inbrengen.

Max 30 deelnemers

Monique van der Weijden; Levenscoach, trainer, psychosyntheticus, facilitator individuele en workshops familie- en organisatieopstellingen, schilderes, trotse moeder van 4 kinderen.

In samenwerking met Marsha Pinedo; Kindertherapeut, oprichter Stichting Villa Pinedo, ervaringsdeskundige als kind van (vecht)scheidende ouders, moeder van 3 kinderen.

 

CONTACT
Wanneer je interesse hebt of meer wil weten over familieopstellingen, contact Monique van der Weijden op 06-10890370 of via info@gomotions.nl

REACTIE DEELNEMERS

“Opstellingen, een prachtig instrument, Monique een krachtige begeleider.” – André de Jong (lees verder)

“Alsof er 100 puzzelstukjes tegelijk op zijn plek vielen. Heerlijk.” – Nathalie Steffens (lees verder)

“Monique is a wonderful worker in constellation work with a sharp eye for detail and the call or path of the Soul. I think you can really trust her work.” – Lisette Kobussen, Psychosyntheticus (lees verder)

“Het meest gehoorde woord na een opstelling was ‘bizar’ en bizar was het”.  – Dick Heijstek, D. Heijstek Holding (lees verder)

Copyright 2016 - GOmotions