BLOG

Heb je verdriet en weet je niet waarom?

familiefoto-van-derweijdenMaart is in mijn gezin van herkomst vele jaren een beladen maand geweest. Mijn overleden broer Martien was in deze maand jarig en verloor op 23 jarige leeftijd eind maart in een zwaar auto ongeluk zijn leven. Als klein meisje van 11 jaar was hij mijn steun en toeverlaat. In ons grote gezin met 12 kinderen was er geen  tijd om te rouwen. Mijn moeder moest met het opvoeden van de elf overgebleven kinderen verder en tijd om dit verlies te verwerken was er niet.

Op mijn 36ste kom ik voor het eerst in contact met het systemisch werk, het opstellingenwerk gebaseerd op de methodiek van Bert Hellinger. Mijn hele leven voelde ik onrust en verdriet en wist niet waar dit over ging. Mijn eerste opstelling in België ging over het verdriet van mijn moeder die ik bleek te hebben overgenomen. Het werd een heftige constellatie waarin ook mijn eigen gestolde verdriet in mij weer mocht gaan stromen. De rouw over het verlies van mijn broer mocht er eindelijk zijn. Deze opstelling bracht enorm veel in mij in beweging. Het leek of ik van het ene op het and

ere moment meer bewustzijn kreeg. Ik zag letterlijk en figuurlijk veel meer.

Na deze opstelling wilde ik meer over deze methodiek te weten komen. Ik volgde de opleiding bij het Hellinger Instituut, kreeg les van Bert Hellinger zelf, volgde vele workshops en cursussen bij verschillende internationale opstellers.  Sinds 2004 begeleid ik individuele opstellingen en workshops in groepen. Iedere dag ben ik dankbaar voor dit onvoorstelbaar mooie werk. Ook ik leer iedere dag door het vertrouwen wat mensen mij geven om het meest wezenlijke en kwetsbare met mij te willen delen. Het samen delen geeft ook mij zin en betekenis. De combinatie van het opstellingenwerk, psychosynthese en het lichaamsbewustzijn brengt mensen steeds weer nieuwe inzichten. Dat wat in de diepte verborgen ligt, wil aan het licht komen. In de stilte wachten we tot wat de ziel zich wil tonen.

Heb je behoefte om eens te kijken welke dynamieken er in jouw familie spelen? Wil je meer bewustzijn over jouw patronen of belemmeringen waar je wellicht last van hebt ook in je werk? Wil je gewoon eens op een andere manier kijken wat jou belemmert om je volle potentieel te verwezenlijken? Bel of mail mij gerust om te kijken of een opstelling een passende manier voor jou is om tot meer inzicht te komen van wat er nu in jou gaande is.

Verder ben ik samen met Livia Frischer mij aan het voorbereiden op de reis naar Zweden van 12 tot 17 april waar je in een week je je bewust kunt worden van onbewuste patronen en je innerlijk mag en kunt bevrijden van belemmeringen die jouw in je verlangens blokkeren. Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor deze prachtige innerlijke en uiterlijke reis naar het magische Zweden.

Voor nu wens ik je een mooie maand en een gezellig Pasen met al je dierbaren.

Warme groet,

Monique

Comments (0)

Post a Comment

Copyright 2016 - GOmotions | Privacy Statement