De Magische Overgang

De ‘midlife’ is in het Nederlands ‘de overgang’ en wordt gezien als een overgangscrisis. 80% van de vrouwen komen in deze overgang terecht. Je kunt last krijgen van allerlei lichamelijke en ook mentale ongemakken. Je begrijpt jezelf, je omgeving en de wereld vaak niet meer en ook je omgeving begrijpt niets meer van jou. Je raakt dan ook vaak je sociale en psychologisch zekerheid kwijt. Het is een emotionele staat van twijfel, onrust en onvrede. Kenmerken van deze overgave is vermoeidheid, neerslachtigheid, ontgoocheling en teleurstelling m.b.t. het leven in het algemeen of aspecten die je hebt geïdealiseerd.

Wat we ons vaak niet beseffen is dat deze overgang een spirituele reis is. Je kunt deze reis zien als een uitnodiging om volledig authentiek te worden. Je bent precies op de plek en de fase waar je in moet zijn. Je bent niet ziek en/of niet gek. Het is een natuurlijk proces om te ontwaken aan wie je werkelijk bent. Deze Magische Overgang gaat over het loslaten van de psychologische identiteit met alle belemmerende overtuigingen, angsten en patronen die je in de weg zitten. Het is de tijd voor de ontrafeling van de rollen die je hebt gespeeld en je tijdens dit proces af mag leggen.

Wil  je niet meer bang zijn om je eigen keuzes te maken? Heb je geen zin meer om de wereld te pleasen en te redden? Wil je voor je authentieke Zelf kiezen en weet je niet hoe je dit doet?

Als je deze Magische Overgang onder ogen komt en je bewust wordt van de pijn die onder deze overgang verscholen ligt, kan dit er toe bijdragen dat je op een positieve manier veranderingen doorvoert waar je je prettig bij voelt en je je bewust wordt wat voor JOU echt belangrijk is. Je zult je eigen verborgen schat opgraven d.w.z. de zin en betekenis van jouw leven en je eigenliefde terugvinden.

Herken jij je in de volgende ongemakken?

  • Heb je voor alles en iedereen in je leven klaargestaan en kom je er achter dat je jezelf volledig hebt vergeten?
  • Heb je last van lichamelijke ongemakken zoals opvliegingen, osteoporose, hartproblemen, hormoonverandering, ‘een empty nest syndroom’, en het afscheid moeten nemen van je vruchtbaarheid. Veroorzaken de fysieke verschijnselen van het ouder worden barsten in je zelfbeeld?
  • Heb je het idee dat je niets waard bent en je niets hebt bereikt, in welke zin dan ook? Voel je je verveeld en afgestompt met betrekking tot je werk, partner en andere sociale contacten. Samen met het besef dat je ‘al op de helft bent’, kan dit behoorlijk confronterend zijn. Vooral als de conclusie is dat je niet de persoon bent geworden die je had willen zijn en je doelen niet zijn bereikt.
  • Kom je in contact met levensvragen als: Wie ben ik? Waartoe ben ik op aarde? Heb ik mijn potentie verwezenlijkt? Ben ik gelukkig in relatie tot mijn partner, kinderen, mijn sociale omgeving en/of werk?

Als jij jezelf hierin herkent en je meer wil weten over deze zeer bijzondere periode, bestel dan vandaag nog mijn e-book. Alle kenmerken en o.a. de fases en ook wat je er aan kunt doen om er zonder veel kleerscheuren uit te komen, lees dan mijn gratis e-book. Natuurlijk kun je ook contact met mij opnemen om een afspraak te maken. Ik help en begeleid je weer terug in je kracht te komen. Na ons samenwerken ervaar je weer eigenliefde, zelfvertrouwen en innerlijke vrijheid. Je bent van harte welkom.

Ik kijk naar je uit.

Copyright 2016 - GOmotions | Privacyverklaring