Over

Over GOmotions

GOmotions is het bedrijf van Monique van der Weijden.

Monique close up rode jurk

Hoe kan ik mensen helpen met wat ik doe, als ik nooit zelf in ‘het donker’ heb gelopen? Hoe kan ik dan werkelijk een gids zijn om iemand goed en fijn te begeleiden naar een ‘lichte’ situatie? Mijn werk is immers zo persoonlijk en vereist diepgang, kennis en wijsheid.

Ik kan dat juist omdat ik zelf heb ervaren hoe het is en hoe het voelt om in een depressie en burn-out te zitten. Ik ken vanuit mijn eigen ervaring het langdurig ‘niet-lekker-in-je-vel-zitten’. Maar vooral ook omdat ik zelf het proces heb doorlopen om daar uit te komen.

Op dat moment kon ik de situatie onmogelijk als een zegening zien, maar dat was het achteraf gezien absoluut. Wanneer je het gebruikt als teken aan de wand, dat jou wakker maakt om je geblokkeerde emoties te onderzoeken en te doorleven, dan kun je je angsten en blokkerende gedachten los laten. En kom je uiteindelijk dichter bij je verlangens. Het stelt jou, en stelde mij, in staat om weer gelukkig te zijn en je leven te veranderen zoals jij dat werkelijk wil. Omdat ik heb ervaren hoe zwaar het was om dat helemaal alleen te doen ben ik met GOmotions actief. Zodat ik anderen kan helpen met dat proces, zodat ze het pad in het donker niet alleen hoeven te lopen.

Contact me gerust, ik ben er om je hierbij te helpen als je dat wil.

Monique van der Weijden

Een uitgebreide versie van mijn verhaal :

Ik ben het 11e kind uit een gezin van 12. Na de HAVO wil ik reizen en vertrek op 17-jarige leeftijd voor een jaar naar Amerika om de highschool te volgen. Na mijn terugkomst van deze prachtige belevenis, werk ik vele jaren met veel plezier in de makelaardij. Ik trouw op jonge leeftijd en krijg samen met mijn man vier heerlijke kinderen. De combinatie van het hebben van een baan en het opvoeden van vier kinderen wordt steeds moeilijker maar ik ben opgevoed in een gezin van ‘niet zeuren’ en dat doen we dan ook niet.

Mijn man heeft het druk met zijn eigen bedrijf en heeft acht paarden en op zeker moment besluit ik deze voor hem te gaan verzorgen. Na een aantal jaren rijd ik op hoog niveau dressuur. En dan gebeurt het….op 36-jarige leeftijd beland ik in een midlifecrisis waar ik op dat moment geen enkel besef van heb. Ik word zwaar depressief, kan niet meer lezen, ben jarenlang dood- en doodmoe en diep ongelukkig. Ik begrijp op dat moment niet wat er gaande is want ik leef een zeer rijk materieel leven met mijn liefdevolle gezin op een prachtige plek in het groene hart. Toch voel ik mij erg ongelukkig. Ik begin mijzelf te bevragen. Wie ben ik? Waartoe ben ik hier op aarde? Waar gaan mijn verlangens over en leef ik deze eigenlijk wel?

Mijn omgeving verlangt op zeker moment van mij dat ik aan de antidepressiva ga, maar diep van binnen besef ik dat in deze heftige crisis een boodschap besloten ligt. De artsen kunnen fysiek niets vinden en uiteindelijk besluit ik om deel te nemen aan cursussen, trainingen en start ik op mijn 40ste met de 5-jarige studie psychosynthese en verschillende opleiding familieopstellingen, vele cursussen bij internationale opstellers,  Reiki, NLP en PSYCH-K waarbij ik pijnlijke gebeurtenissen leer doorgronden en doorleven en daarnaast de tools krijg aangeboden om er mee te werken.

Veel later kom ik erachter dat er in al deze heftige gebeurtenissen een boodschap besloten ligt. Gaandeweg begrijp ik dat ik mijn eigen verlangens volledig overboord heb gegooid en niet in lijn ben met wat mijn ziel met mij in petto had.

Ik ben er van overtuigd dat er in alle drama die wij in ons leven ontmoeten, een boodschap besloten ligt. Soms kunnen we deze boodschap niet in ons eentje onthullen. Voor mij was deze innerlijke reis een eenzame weg omdat ikzelf en ook niemand uit mijn omgeving begreep wat er met mij gebeurde. Ik had geen hand die mij vasthield in deze onvoorstelbare zware donkere tunnel. Door het doorleven van enorme diepe dalen, heb ik uiteindelijk mijn hele leven volledig omgegooid. Ik studeerde op 45-jarige leeftijd af en begon mijn eigen bedrijf.

Ik ben onvoorstelbaar gelukkig met mijn werk, niet alleen in Nederland maar ook in Israël, Zweden en Afrika. Op jonge leeftijd wilde ik al reizen en door mijn werk heb ik nu deze mogelijkheid.

Ik ben dankbaar voor het hebben van mijn vier prachtige kinderen. Rik, Manon, Anique en Bram. Ze zijn zo wijs en uniek. Vaak denken wij dat wij als ouders kinderen op moeten voeden. Ik ga steeds meer zien dat onze kinderen een spiegel zijn voor onszelf en zij ons helpen zien wie wij in wezen zijn. Het is andersom. Ze zijn hier gekomen om ons te leren wie we zijn.

Om te ontspannen skeeler of fiets ik regelmatig een rondje rond een plas in het prachtige natuurrijke gebied van Reeuwijk. Ik geniet van het water, de liefde van mijn familie en vrienden om mij heen en de laatste twee jaar met het schrijven van mijn boek ‘Wild Hart’…een vijfde bevalling kan ik wel zeggen!

In de toekomst wil ik lezingen geven om mijn boodschap de wereld in te brengen. Depressie, burn-out, gevangen in jezelf, niet lekker in je vel zitten zijn symptomen, symbolen die je wakker kunnen maken om je geblokkeerde emoties te onderzoeken en te doorleven, je angsten en belemmerende gedachten los te laten om uiteindelijk je dichter bij je verlangens te brengen. Ik weet van deze weg. Voel je de behoefte dat ik even met je meeloop, neem dan gerust contact met mij op.

Copyright 2016 - GOmotions | Privacyverklaring