Over Monique

 

Monique close up rode jurk

Ik ben het 11e kind uit een gezin van 12. Na de HAVO wil ik reizen en vertrek op 17-jarige leeftijd voor een jaar naar Amerika om de highschool te volgen. Na mijn terugkomst van deze prachtige belevenis, werk ik vele jaren met veel plezier in de makelaardij. Ik trouw op jonge leeftijd en krijg samen met mijn man vier heerlijke kinderen. De combinatie van het hebben van een baan en het opvoeden van vier kinderen wordt steeds moeilijker maar ik ben opgevoed in een gezin van ‘niet zeuren’ en dat doen we dan ook niet.

Mijn man heeft het druk met zijn eigen bedrijf en heeft acht paarden en op zeker moment besluit ik deze voor hem te gaan verzorgen. Na een aantal jaren rijd ik op hoog niveau dressuur. En dan gebeurt het….op 36-jarige leeftijd beland ik in de overgang, een crisis waar ik op dat moment geen enkel besef van heb. Ik word zwaar depressief, kan niet meer lezen, ben jarenlang dood- en doodmoe en diep ongelukkig. Ik begrijp op dat moment niet wat er gaande is want ik leef een zeer rijk materieel leven met mijn liefdevolle gezin op een prachtige plek in het groene hart. Toch voel ik mij erg ongelukkig. Ik begin mijzelf te bevragen. Wie ben ik? Waartoe ben ik hier op aarde? Waar gaan mijn verlangens over en leef ik deze eigenlijk wel?

Mijn omgeving verlangt op zeker moment van mij dat ik aan de antidepressiva ga, maar diep van binnen besef ik dat in deze heftige crisis een boodschap besloten ligt. De artsen kunnen fysiek niets vinden en uiteindelijk besluit ik om deel te nemen aan cursussen, trainingen en start ik op mijn 40ste met de 5-jarige studie psychosynthese en verschillende opleiding familieopstellingen, vele cursussen bij internationale opstellers, Reiki, NLP en PSYCH-K waarbij ik pijnlijke gebeurtenissen leer doorgronden en doorleven en daarnaast de tools krijg aangeboden om er mee te werken.

Veel later kom ik erachter dat er dus in al deze heftige gebeurtenissen, de wat ik noem ‘Magische Overgang’, naast de crisis ook een kans verborgen ligt. Gaandeweg begrijp ik dat ik mijn eigen verlangens volledig overboord heb gegooid en niet in lijn ben met wat mijn ziel met mij in petto had.

Ik ben er van overtuigd dat er in alle drama die wij in ons leven ontmoeten, een boodschap besloten ligt. Soms kunnen we deze boodschap niet in ons eentje onthullen. Voor mij was deze innerlijke reis een eenzame weg omdat ikzelf en ook niemand uit mijn omgeving begreep wat er met mij gebeurde. Ik had geen hand die mij vasthield in deze onvoorstelbare zware donkere tunnel. Door het doorleven van enorme diepe dalen, heb ik uiteindelijk mijn hele leven volledig omgegooid. Ik studeerde op 42-jarige leeftijd af en begon mijn eigen bedrijf.

Ik ben onvoorstelbaar gelukkig met mijn werk, niet alleen in Nederland maar ook in Israël, Zweden en Afrika. Op jonge leeftijd wilde ik al reizen en door mijn werk heb ik nu deze mogelijkheid.

Ik ben dankbaar voor het hebben van mijn vier prachtige kinderen. Rik, Manon, Anique en Bram. Ze zijn zo wijs en uniek. Vaak denken wij dat wij als ouders kinderen op moeten voeden. Ik ga steeds meer zien dat onze kinderen een spiegel zijn voor onszelf en zij ons helpen zien wie wij in wezen zijn. Het is andersom. Ze zijn hier gekomen om ons te leren wie we zijn.

Om te ontspannen skeeler of fiets ik regelmatig een rondje rond een plas in het prachtige natuurrijke gebied van Reeuwijk. Ik geniet van het water, de liefde van mijn familie en vrienden om mij heen en de laatste twee jaar met het schrijven van mijn boek ‘Wild Hart’…een vijfde bevalling kan ik wel zeggen! Gelukkig is deze heel goed ontvangen en nu ook als e-book te bestellen in mijn webshop. Daarnaast heb ik een e-book geschreven over ‘De Magische Overgang.’ Je kunt deze gratis downloaden. Over dit thema ga ik een boek, zodat als je in de overgang terechtkomt, jij en je omgeving begrijpt waar je in beland bent! Een transformatieproces van de identificatie van het ego, richting de identificatie met je ziel.

In de toekomst wil ik hier lezingen over geven om mijn boodschap de wereld in te brengen. De overgang met daarbinnen een depressie, woedeuitbarstingen, een burn-out, gevangen zitten in jezelf, niet lekker in je vel  etc. zijn symptomen en ook symbolen die je wakker kunnen maken om je geblokkeerde emoties te onderzoeken en te doorleven, je angsten en belemmerende gedachten los te laten om uiteindelijk je dichter bij je eigenliefde, innerlijke vrijheid, je verlangens en bedoeling te brengen. Ik weet van deze weg. Voel je de behoefte dat ik even met je meeloop, neem dan gerust contact met mij op.

Copyright 2016 - GOmotions | Privacyverklaring