BLOG

Wat kunnen wij leren van de schildpad?

 

2016-03-11-16-34-52

Schildpadden kom je veelvuldig tegen in de mythologie. In de Oosterse wereld was het schild een symbool van de hemel en hun onderkant het symbool van de aarde. De krachten van de schildpad kon de mens helpen om hemel en aarde te verenigen in het leven. Soms hebben we het te druk en kan de schildpad ons helpen om ons tempo te verlagen, zodat we onze kansen herkennen. Toen ik een aantal jaar geleden de Camino de Santiago liep, schreed een vrouw in alle rust over de bergen. Ik dacht ‘ dit wil ik ook’. In alle rust de Camino lopen. Het is mij echter niet gelukt in dit tempo. Wat ik wel zag was dat zij iedere dag een aantal uren later op dezelfde bestemming aankwam. Dat deed mij beseffen dat hoe hard of langzaam je ook gaat, je allemaal op tijd op je bestemming aankomt. Schildpadden houden ons dus voor dat de weg naar de hemel over de aarde gaat. Moeder aarde biedt ons alles wat we nodig hebben. Wat bieden wij jullie aan om de hemel en aarde in jezelf te verenigen? Samen met mijn prachtige dochter Anique begeleid ik op 19 juni op een heerlijke landelijke locatie van mijn gastvrije schoonzus en broer, de workshop Moeder-Dochter.

Anique,(1989) afgestudeerd als psycholoog, trainer op de VU in Leiden, coach voor high-potentials en zangeres en ik faciliteren op deze dag een intensieve en ook speelse workshop voor moeders en dochters. Soms zit er in het contact tussen deze twee ruis op de lijn. Wie zorgt er voor wie in deze relatie? Vervult de moeder via haar dochter de verlangens van zichzelf? Wat heeft het voor effect wanneer je veel op elkaar lijkt? Welke onbewuste boodschappen/patronen dragen jullie? In hoeverre kunnen jullie elkaar vrij laten? Wat ligt er nog onder de eventuele  ‘alles is oké show”? Zo maar wat vragen waar we deze dag mee aan de slag gaan.

Anique en ik begeleiden als moeder en dochter samen deze workshop om de gelegenheid te geven op een diepere laag met elkaar in contact te komen. Ik vind het een voorrecht om met Anique, die een specialisatie heeft in het geven van trainingen, te mogen werken.

En verder……. vertrekken we met een aantal prachtige mensen naar Zweden om  samen met Livia Frischer de workshop ‘A Path to Inner Liberation’ te faciliteren. Ik kijk er enorm naar uit. Wanneer je in de week van 12 april nog zin en tijd hebt om jezelf innerlijk te bevrijden ……..er zijn nog twee plaatsen vrij! Je bent van harte welkom.

Comments (0)

Post a Comment

Copyright 2016 - GOmotions | Privacy Statement